Dark mode


A+ | Скинути | A-
Викрито шахраїв, що вкрали в переселенців майже півмільйона гривень
Викрито шахраїв, що вкрали в переселенців майже півмільйона гривень
Зловмисники – жителі Запоріжжя – створили фейковий фішинговий сайт за аналогом одного з відомих державних банків.

Правоохоронці викрили двох аферистів, що ошукали понад півсотні переселенців та вкрали в них понад 400 тисяч гривень. Про це повідомляє Національна поліція України.

До поліції Києва звернулися представники одного з державних банків, які повідомили, що невідомі особи, представляючись співробітниками фінансової установи, вчиняють шахрайські дії стосовно клієнтів, – знімають гроші з їхніх рахунків.

“Підозрюваними виявилися жителі Запоріжжя – 28-річний чоловік і 42-річна жінка”, – розповів начальник відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Києва Євген Черняховський.

Співучасники злочину створили фейковий фішинговий сайт за аналогом одного з відомих державних банків, а далі під виглядом працівників цього банку підшукували в Telegram-каналах переселенців і пропонували їм нібито фінансову допомогу від іноземних партнерів.

Підозрювані загалом зняли з рахунків громадян більше 400 тисяч гривень.

Під час обшуків за місцями їхнього проживання слідчі вилучили блокноти з чорновими записами, документацію, що засвідчує їхню злочинну діяльність, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та сім-картки. 

Слідчі повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні шахрайства. Тепер загрожує від 3 до 5 років ув’язнення.

Як ми вже писали, в Дніпрі правоохоронці затримали 13 учасників злочинної організації на чолі з так званим “смотрящим”, які щомісяця виманювали в довірливих людей до двох мільйонів гривень.

“Друг просить у борг”: викрито маштабну шахрайську схему

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 21761
Опубліковано: 03.11.23