Dark mode


A+ | Скинути | A-
У США змоделювали ядерний удар по РФ
У США змоделювали ядерний удар по РФ
Фото: скриншот

Журналісти підрахували потенційні жертви ядерного удару

Число жертв у Москві перевищить 311 тисяч осіб. Наслідки скидання ядерної бомби на Санкт-Петербург будуть ще більш руйнівними.

Видання Newsweek змоделювало ядерний удар по Москві і Санкт-Петербургу, щоб з’ясувати, якими були б наслідки для жителів цих міст. У Російській столиці число загиблих від ядерного удару новою бомбою Пентагону оцінюється в понад 311 тисяч осіб.

Зазначається що гравітаційна бомба B61-13 потужністю 360 кілотонн може завдати істотної шкоди Москві з 12,6 млн жителів. Число загиблих від ядерного удару новою бомбою Пентагону оцінюється в 311 480 осіб, а поранених – 868 860 осіб.

Кожен, хто знаходиться в радіусі трохи більше 3 км від місця вибуху, зазнає впливу настільки високого рівня радіації, що помре протягом місяця, а 15% тих, хто вижив, пізніше помруть від раку, пише Newsweek.

За даними сервісу Nukemap, за допомогою якого проводився розрахунок, приблизно в 3 км від місця вибуху бомби впадуть будівлі, виникнуть пожежі. Все, що знаходиться в радіусі приблизно 1 км від місця вибуху, буде знищено вогненною кулею.

В разі, якщо бомба B61-13 буде скинута на Санкт-Петербург, її ефект може виявитися ще більш руйнівним: загине близько 360 150 осіб, буде поранено 685 930 осіб.

Нагадаємо, у травні близько третини (29%) жителів Росії вважали, що Кремль готовий застосувати ядерну зброю проти України “у разі потреби”, зворотної думки дотримувалися 60%. 

У США прокоментували “обговорення в РФ ядерного удару”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20641
Опубліковано: 04.11.23