Dark mode


A+ | Скинути | A-
ЄС готовий говорити про членство України – ЗМІ
ЄС готовий говорити про членство України – ЗМІ
Фото: Unsplash

Єврокомісія готується оприлюднити позитивну оцінку прогресу України у реформах для подальшого руху в ЄС

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, перебуваючи в Києві заявила, що Україна досягла чудового результату на шляху до вступу до ЄС.

Керівництво Європейського Союзу має намір рекомендувати 8 листопада розпочати переговори про членство в ЄС з Україною та Молдовою. Про це агентству Reuters заявили у понеділок, 6 листопада два чиновники Євросоюзу.

Зазначається, що один з них бачив проект доповіді Єврокомісії до її публікації, а інший знайомий з її змістом.

За словами цих чиновників, у рекомендаціях зазначається, що офіційні переговори з Києвом і Кишиневом можуть розпочатися вже наступного року.

“Доповідь Комісії щодо розширення ЄС, яка також охоплюватиме прогрес на шляху до членства інших кандидатів на вступ до ЄС, ще має бути доопрацьована перед офіційною публікацією”, – додоли вони. 

В Єврокомісії задоволені та навіть вражені тим, як Україна в умовах війни проводить реформи та впевнені, що наша країна може досягти амбітної мети про старт переговорів про вступ до ЄС вже цього року.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що Україна показала значний прогрес у виконанні вимог, необхідних для початку переговорів про вступ до Євросоюзу. Самі переговори можуть початись до кінця року.

Кулеба анонсував новини щодо членства України в ЄС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16187
Опубліковано: 07.11.23