Dark mode


A+ | Скинути | A-
РФ намагається повернути експортовану зброю – WSJ
РФ намагається повернути експортовану зброю – WSJ
Фото: Скриншот (иллюстративное фото)

РФ вже домовилася про повернення вертольотних двигунів

Єгипет погодився повернути близько 150 двигунів для вертольотів, і ці поставки мають початися наступного місяця, повідомляє видання.

Російська влада хоче повернути частину зброї, яку вона раніше продала Пакистану, Єгипту, Білорусі та Бразилії. Про це у середу, 8 листопада, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на власні джерела.

Зазначається, що три джерела розповіли журналістам видання, що у квітні минулого року делегація російських чиновників, яка відвідала Каїр, попросила президента Єгипту Абдель Фаттаха аль-Сісі повернути понад сотню двигунів з російських вертольотів, які були потрібні Москві для війни проти України.

За даними видання, Сісі погодився, і поставки близько 150 двигунів, ймовірно, почнуться наступного місяця.

“Ці переговори були частиною спроб Росії звернутися по допомогу до своїх давніх клієнтів, які десятиліттями купували російські літаки, ракети і системи протиповітряної оборони, що зробило Москву другим за величиною експортером озброєнь у світі.

Також протягом року Росія вела переговори з офіційними особами з Пакистану, Білорусі та Бразилії, намагаючись придбати двигуни для російських ударних і транспортних вертольотів, які її війська втратили на початку війни”. Про це виданню розповіли два джерела, у тому числі колишній офіцер російської розвідки. За словами джерела, Росія наразі таємно намагається викупити те, що продала своїм “клієнтам” раніше.

Крім того, через війну Росія пожертвувала частиною свого прибуткового “бізнесу” з експорту озброєнь. Зокрема, зброю, призначену для Індії та Вірменії, наразі відправляють на лінію фронту в Україну, як наголошують співрозмовники видання.

Нагадаємо, за даними південнокорейської розвідки, КНДР відправила до Росії понад мільйон артилерійських снарядів. Постачання розпочалось ще в серпні поточного року. Північна Корея здійснила вже близько 10 поставок зброї до Росії, яких може вистачити приблизно на два місяці обстрілів.

OSINT: РФ через ATACMS втратила 24 гелікоптера

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17290
Опубліковано: 09.11.23