Dark mode


A+ | Скинути | A-
Данілов назвав обов’язкову умову вступу України в НАТО та Євросоюз
Данілов назвав обов’язкову умову вступу України в НАТО та Євросоюз
Секретар РНБО наголосив, що боротьба з корупцією – фактично є “домашнім завданням” для України.

Україні слід боротися з корупцією для вступу в Євросоюзу та НАТО, а інакше не варто чекати на просування в інтеграції в ці західні союзи. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону Єдині новини

Він зазначив, що боротьба з корупцією є своєрідним домашнім завданням для нашої держави і додав, що корупційні проблеми випалювати розпеченим залізом. 

За його словами, Україна відкрита для боротьби з корупцією та не приховує жодного корупційного факту, на відміну від Росії.

Секретар РНБО зазначив, що представники Євросоюзу висувають кілька вимог. Серед них – збільшення кількості працівників Національного антикорупційного бюро та розширення повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції.

Разом з тим, Данілов вважає, що теперішнє українське законодавство є відкритим простором для маніпуляцій – окремі положення закону можна тлумачити як завгодно. Саме це створює чимало корупційних ризиків, які є перешкодою на шляху до ЄС і НАТО, додає чиновник.

“Коли ми з вами будемо підходити до тих чи інших речей – наприклад, те, що стосується податкового законодавства, земельного законодавства – то будемо бачити дуже багато різних трактувань. Навіть кожен юрист по-різному трактує ті чи інші норми”, – пояснив свою думку секретар РНБО.

Напередодні стало відомо, що Будапешт буде блокувати початок переговорів з Україною про вступ у ЄС, поки не будуть виконані угорські вимоги стосовно українського закону про мову освіти.

Вступ України до ЄС: хто може зірвати переговори

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10738
Опубліковано: 09.11.23