Dark mode


A+ | Скинути | A-
У ліцеї в Новосілках на Київщині відкрили протирадіаційне укриття
У ліцеї в Новосілках на Київщині відкрили протирадіаційне укриття
Про це очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці

Відкриття захисної споруди відбулося за участю голови Київської ОВА, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна та його заступника Тимура Ткаченка. Як зауважив Кравченко, ліцей «Ерудит» побудований у 1985 році. Середню освіту там здобуває понад 1,2 тисячі учнів. Навчання організоване у дві зміни.

Протирадіаційне укриття в ліцеї капітально відремонтували за чотири місяці. Площа його становить майже 1075 квадратних метрів, перебувати там одночасно можуть 590 осіб.

За словами очільника ОВА, у новому укритті є все для зручного перебування дітей і педагогів. Вентиляційна система дозволяє людям залишатися там щонайменше 48 годин поспіль. Приміщення опалюється за допомогою котельні, радіатори обладнані термостатичними клапанами для регулювання температури повітря.

В укритті наявне централізоване водопостачання, є запаси бутельованої води. Передбачене також безперебійне постачання електрики.У разі зникнення напруги змонтований потужний генератор, який запускається автоматично.

Для зберігання продуктів в укритті є окреме приміщення. Крім того, облаштована кімната для надання медичної допомоги, де є необхідні медикаменти. Один із чотирьох входів у сховище пристосований для маломобільних груп населення.

«Під час навчального процесу в укритті у разі оголошення тривоги зможуть перебувати діти та педагоги, в інший час – також буде доступним для мешканців громади», – наголосив Кравченко.

Він нагадав, що капітальний ремонт укриття реалізований завдяки співфінансуванню. Загалом виділені понад 16 млн грн, з них 11 млн грн – державна субвенція та 5 млн грн – гроші громади.

За оцінками голови ОВА, після реалізації всіх проєктів з будівництва укриттів за кошти виділеної урядом субвенції загальна площа споруд цивільного захисту в громадах регіону збільшиться майже на 11 тисяч квадратних метрів.

Станом на сьогодні у закладах освіти області відремонтовані понад 900 укриттів. Загалом їх функціонує понад 1,2 тисячі.

«Нові укриття мають подвійне призначення. Тут можна переховуватися в разі тривоги, в інший час приміщення будуть використовувати для проведення гуртків чи спортивних секцій», – підкреслив Кравченко.

Читайте також: В Мархалівці, що на Київщині, розпочали будувати протирадіаційне укриття для гімназії

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 26899
Опубліковано: 15.11.23