Dark mode


A+ | Скинути | A-
?На Буковині ділки “заробляли “на ухилянтах понад $100 тисяч на місяць
?На Буковині ділки “заробляли “на ухилянтах понад $100 тисяч на місяць
За гроші фігуранти переводили ухилянтів до сусідньої країни через заздалегідь підготовлені “лісові стежки”.

Служба безпеки та Національна поліція нейтралізували у Чернівецькій області злочинне угруповання, яке створило канал незаконного виїзду за межі України чоловіків призовного віку. Про це 20 листопада повідомила пресслужба СБУ.

За гроші фігуранти переводили ухилянтів до сусідньої європейської країни через заздалегідь підготовлені “лісові стежки”. Учасники банди отримували понад 100 тисяч доларів “прибутку” на місяць.

 

Щоб схилити військовозобов’язаних до втечі за кордон, зловмисники “гарантували надійність маршрутів” в обхід контрольно-пропускних пунктів. Крім того, організатор угруповання обіцяв своїм клієнтам “захист” від правосуддя, якщо їх затримають під час нелегального перетину державного кордону.

 

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії банди та затримали її організатора разом з чотирма його спільниками.

 

Угруповання створив 44-річний мешканець Буковини. До незаконної діяльності він залучив своїх знайомих, серед яких були особи з кримінальним минулим. Так, наприклад, один із учасників банди раніше неодноразово відбував покарання за вчинення тяжких злочинів.

 

Через власні зв’язки вони підшукували потенційних призовників та пропонували їм своє сприяння у втечі за кордон. Вартість “послуг” оцінювали від 3000 до 5000 доларів залежно від терміновості виїзду. У цю суму входило консультування клієнтів щодо поведінки під час прихованого перетину держкордону та їх “супровід” до сусідньої країни.

 

При понад 20 обшуках за адресами проживання та в автомобілях затриманих було вилучено мобільні телефони, сім-картки та чорнові записи із доказами незаконної діяльності а також великі суми готівки.  

Наразі всім затриманим повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу – тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до дев’яти років тюрми з конфіскацією майна.

 

Нагадаємо, раніше в Одесі викрили схему незаконного переправлення за кордон чоловіків призовного віку шляхом оформлення фіктивних шлюбів з жінками з інвалідністю.

 

За даними ВВС, з початку війни майже 20 000 чоловіків покинули Україну, аби уникнути призову. Втікачі нелегально перетинали кордон, зокрема, перепливаючи річки. Ще 21 113 чоловіків, які намагалися втекти, були спіймали українськими прикордонниками.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15502
Опубліковано: 20.11.23