Dark mode


A+ | Скинути | A-
На Буковині затримали злочинну групу, яка налагодила канал переправлення ухил…
На Буковині затримали злочинну групу, яка налагодила канал переправлення ухил…
На Буковині затримали злочинну групу, яка налагодила канал переправлення ухилянтів до Молдови з щомісячним прибутком у 100 тис доларів США ????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру п’ятьом учасникам організованої групи за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

????За даними слідства, у її складі діяли мешканці Чернівців та Чернівецької області. Вони налагодили канал нелегального виїзду ухилянтів з території Буковини до Республіки Молдови. За грошову винагороду систематично переправляли чоловіків за кордон поза межами офіційних пунктів пропуску.

????Учасники організованої групи ретельно конспірували протиправну діяльність. Постійно змінювали маршрути проходження кордону, призначали різні місця для зустрічі та спостерігали за нарядами прикордонників, які патрулювали місцевість.

????Ціна такої «послуги» стартувала від 3 тис доларів США з однієї особи.

????Сума щомісячного прибутку від незаконного «бізнесу» сягала понад 100 тис доларів США.

????Діяльність буковинців викрито в рамках міжнародної співпраці українських та молдавських правоохоронних органів.

????Наразі організатора та чотирьох учасників злочинної групи затримано.

????Правоохоронці провели кілька десятків санкціонованих обшуків за місцями їхнього проживання, у належним їм автомобілях, а також за адресами інших осіб. Вилучили кошти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, транспортні засоби, чорнові записи.

????Всім підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою з визначенням розміру застави від понад пів мільйона до 5,3 млн грн.

????Досудове розслідування – Головне слідче управління Нацполіції України, оперативний супровід – Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України та Управління СБУ в м. Києві та Київській області.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19654
Опубліковано: 20.11.23