Dark mode


A+ | Скинути | A-
“Феміністичний акцент”: прем’єр Іспанії назвав склад нового уряду
“Феміністичний акцент”: прем’єр Іспанії назвав склад нового уряду
Фото: Пресслужба президента України (ілюстративне фото)

Педро Санчес озвучив слад нового уряду Іспанії

Більшість міністерських портфелів у новому уряді Іспанії – 12 з 22 – матимуть жінки, причому чотири з них будуть віцепрем’єрками.

Сьогодні, 20 листопада, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес оголосив склад нового кабінету міністрів, зазначивши, що він матиме “помітний феміністичний акцент”, пише Європейська правда з посиланням на El Mundо.

Більшість міністерських портфелів – 12 з 22 – матимуть жінки, причому чотири з них будуть віцепрем’єрками.

При цьому прем’єр наголосив, що новий уряд складається з “людей, здатних не лише керувати, але й досягати домовленостей і пояснювати їх публічно”.

Уряд, як і раніше, складатиметься з 22 міністрів, хоч донедавна йшлося про скорочення складу кабміну. Соціалістична робітнича партія іспанського прем’єра, як і в попередньому уряді, контролюватиме ключові міністерства. На своїх посадах залишаються міністр закордонних справ Хосе Мануель Альбарес і міністерка оборони Маргарита Роблес, а також керівники МВС і Міністерства сільського господарства.

П’ять міністерських портфелів отримує молодший партнер соціалістів – крайня ліва партія Sumar Йоланди Діас. Її представники очолять, зокрема, міністерства охорони здоров’я і культури (міністерство культури зазнало деякої реорганізації).

Нагадаємо, у жовтні президент України Володимир Зеленський побував на аудієнції у короля Іспанії Філіпа VI. Зеленський подякував Королю Філіпу, королівській родині Іспанії та всьому іспанському народові за незмінну підтримку України. Перед тим Зеленський провів переговори з прем’єром Іспанії. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12262
Опубліковано: 20.11.23