Dark mode


A+ | Скинути | A-
Якби арбітр подивився VAR, то нікуди б не подівся від пенальті: експерт про падіння Мудрика
Якби арбітр подивився VAR, то нікуди б не подівся від пенальті: експерт про падіння Мудрика
Збірна України з футболу у межах кваліфікації Євро-2024 зіграла внічию (0:0) з командою Італії. Це була вирішальна гра за пряму путівку на турнір від групи С.

У компенсований арбітром час до другого тайму стався суперечливий момент, який міг вплинути на остаточний рахунок. Олександр Зубков відпасував на Михайла Мудрика, який був у штрафному суперника, після чого стався контакт із захисником італійців Браяном Крістанте.

Італієць влучив ногою в ногу Мудрика, після чого український вінгер впав. На одному з повторів видно, як Крістанте не встигає на м’яч і влучає в ногу.

Головний арбітр зустрічі Хесус Хіль Мансано показав, що можна продовжувати грати. Він не вказав на пенальті, а арбітр VAR не рекомендував переглянути епізод. Мансано погодився з його рішенням і гру продовжили.

Скриншот трансляції

Чи був пенальті на Мудрику?

Колишній арбітр ФІФА та суддівський експерт Мирослав Ступар, коментуючи цей епізод, сказав, що якби була перевірка VAR, то пенальті б точно призначили.

За його словами, іспанський арбітр “обрав стиль, який для наших арбітрів невластивий”, проте загалом Хіль Мансано був послідовним.

— Ось тільки момент із Мудриком… Михайло часто “домальовує”, красиво падає. Було кілька падінь раніше, на які суддя не зреагував, хоча в нас би таке фіксували як фоли.  А ось у моменті з Крістанте саме Мудрик проткнув м’яч, нога італійця виявилася бар’єром для українця і об цей бар’єр Мудрик спіткнувся. І завалився на газон. Арбітр у полі не зреагував, і також не зреагував арбітр VAR. Я думаю, якби Мансано пішов дивитися повтор — то нікуди не подівся б від рішення поставити пенальті, — сказав Ступав виданню UA-Футбол.

У заключному матчі відбору у групі С збірна України зіграла внічию з Італією з рахунком 0:0. Цей результат позбавив синьо-жовтих прямої путівки на турнір. Обидві команди набрали по 14 очок, але італійці вийшли на Євро за додатковими показниками.

Читайте також

Емоційно вважаю, що був пенальті: Ребров про скандальний епізод матчу з Італією

Джерело: UA-Футбол

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 26196
Опубліковано: 21.11.23