Dark mode


A+ | Скинути | A-
Словаччина має намір продовжити заборону на імпорт сільгосппродукції з України
Словаччина має намір продовжити заборону на імпорт сільгосппродукції з України
Словаччина готова продовжити заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України, якщо Європейська комісія не знайде, як впоратись з надлишком українського зерна в Європі.

Про це заявив міністр сільського господарства і сільського розвитку Словаччини Ріхард Такач за підсумками засідання Ради з питань сільського господарства і рибальства, пише TASR.

Такач також повідомив, що перед засіданням він спілкувався з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем та єврокомісаром з питань сільського господарства Янушем Войцеховським.  Окрім того, Такач провів переговори з колегами з країн Вишеградської четвірки (Чехія, Угорщина, Польща, Словаччина) та Австрії.

Міністр уточнив, що тема імпорту українського зерна до ЄС була резонансною на всіх зустрічах. Це питання не було предметом офіційних переговорів, але всі порушували його під час індивідуальних зустрічей.

За словами Такача, це є великою проблемою з точки зору Словаччини, яка в іншому підтримує транспортування українського зерна транзитними коридорами до третіх країн.

У травні Єврокомісія заборонила імпорт українських пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії.

15 вересня Єврокомісія вирішила не продовжувати заборону на експорт зерна з України в Угорщину, Польщу, Румунію, Болгарію та Словаччину.

Воночас Польща, Угорщина та Словаччина заявляли про намір надалі блокувати імпорт української агропродукції.

Читайте також

Слідом за Польщею. У Словаччині перекрили рух вантажівок в Україну

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9229
Опубліковано: 21.11.23