Dark mode


A+ | Скинути | A-
Північна Корея запустила перший супутник-шпигун
Північна Корея запустила перший супутник-шпигун
КНДР запустила військовий супутник-шпигун

Третя спроба Пхеньяна відбулася після того, як Росія пообіцяла підтримати космічну програму КНДР.

Північна Корея повідомила про успішний запуск балістичної ракети із супутником-шпигуном на борту. Про це 22 листопада пише Reuters.

Державне інформаційне агентство Північної Кореї повідомило, що супутник Маліген-1 був запущений за допомогою ракети Чолліма-1 із космодрому Сохе.

 

Пхеньян заявляє, що ракета нормально пролетіла заданим маршрутом і точно вивела на орбіту супутник-шпигун через 705 секунд після старту.  

Під час запуску на космодромі особисто був присутній лідер КНДР Кім Чен Ин.  

США засудили запуск супутника з використанням технологій балістичних ракет та назвали подію грубим порушенням численних резолюцій Радбезу ООН. У Вашингтоні зазначили, що у цьому космічному запуску були задіяні технології, які безпосередньо пов’язані з програмою міжконтинентальних балістичних ракет КНДР.

КНДР оголосила про успішний запуск після двох невдалих спроб вивести супутник на орбіту цього року, у травні та серпні. Повідомлялося, що північнокорейська космічна програма отримує технологічну допомогу від Росії, після зустрічі Кім Чен Ина з президентом РФ Володимиром Путіним у вересні.

 

Спочатку Пхеньян заявляв, що планує третю спробу запуску шпигунського супутника в жовтні. Деякі аналітики припускають, що запуск відкладався для того, щоб внести корективи на основі інформації, отриманої від Росії.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12683
Опубліковано: 22.11.23