Dark mode


A+ | Скинути | A-
Єврокомісія не готова розблокувати 700 млн євро для Угорщини – ЗМІ
Єврокомісія не готова розблокувати 700 млн євро для Угорщини – ЗМІ
Європу хвилюють проблеми із верховенством права в Угорщині

Кошти не будуть виділені, доки уряд Віктора Орбана не розв’яже судові питання упередженості і верховенства права.

 

Двоє єврокомісарів заявили депутатам Європарламенту, що виконавча влада ЄС ще не готова розблокувати 700 мільйонів євро на відновлення Угорщини. Про це повідомляє Euractiv.

 

Видання зазначає, що Угорщина все ще чекає на отримання коштів із Фонду відновлення та стійкості ЄС у розмірі 700 мільйонів євро, який був створений після пандемії COVID.

 

Водночас Європейська комісія заявила, що кошти не будуть виділені, доки угорський уряд не розв’яже давні судові питання упередженості та верховенства права.

 

Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс привітав новий закон, представлений Угорщиною, який має на меті вирішити занепокоєння ЄС щодо незалежності судової системи. Він зауважив, що це ще не кінець процесу, оскільки Угорщині треба завершити супутні кроки з імплементації.

 

Видання нагадало, що дебати в парламенті розпочалися, коли партія чинного прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Фідес подала до парламенту законопроєкт про “захист національного суверенітету” з метою захисту від того, що вона назвала “неправомірним політичним втручанням з боку іноземних осіб або груп”.

 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10441
Опубліковано: 23.11.23