Dark mode


A+ | Скинути | A-
Зеленський провів телефонну розмову з головою ЄК
Зеленський провів телефонну розмову з головою ЄК
Голова держави повідомив, що вони з Урсулою фон дер Ляєн обговорювали реформи, необхідні для вступу України в ЄС.

Президент України Володимир Зеленський в понеділок, 27 листопада, провів телефонну розмову з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, під час якої вони обговорювали реформи, необхідні для вступу України в ЄС. Про це голова держави повідомив на своєму Telegram.

За його словами, він пообіцяв фон дер Ляєн, що Україна виконає всі рекомендації Єврокомісії до саміту 14-15 грудня, на якому мають розглянути можливе відкриття вступних переговорів з Україною.

Лідер країни поінформував голову ЄК про ухвалені в першому читанні законопроекти, які призначені для посилення боротьби з корупцією.

В Офісі президента повідомили, що лідер країни в ході розмови запевнив: Україна продовжить реалізовувати всі зобов’язання, зокрема й стосовно прав національних меншин та зміцнення антикорупційних інституцій.

Зеленський нагадав про важливість збереження єдності Євросоюзу перед грудневим самітом.

“Він зазначив, що схвалення багаторічної програми допомоги обсягом 50 млрд євро буде найкращим сигналом сталої підтримки України з боку Євросоюзу, а рішення щодо початку переговорів щодо членства України в ЄС стане потужною мотивацією для українців”, – додали в прес-службі президента

Україна на 90% готова до вступу в ЄС. Що ще треба зробити

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17589
Опубліковано: 27.11.23