Dark mode


A+ | Скинути | A-
Видно з космосу: як ворог застосовує РЕБ для захисту бухти Севастополя
Видно з космосу: як ворог застосовує РЕБ для захисту бухти Севастополя
У тимчасово окупованому Криму, під час атак українських дронів ворог вмикає вкрай потужні засоби РЕБ (радіоелектронної боротьби), які створюють справжні засвіти на супутникових SAR-знімках.

Як повідомляє український військовий портал Defence Express, на знімку від 24 листопада вдалось зафіксувати дуже потужні завади. 

Знімок SAR за 24.11.23

Того ж дня в Росії повідомили про масовану атаку БпЛА у кількості десятків одиниць по окупованому Криму.

Водночас видно, що ворог вмикає засоби РЕБ лише час від часу й вже на знімку від 28.11 цих засвітів немає.

Довідка: 

Знімки SAR – це зображення отримане за допомогою радару з синтезованою апертурою, що дозволяє дивитися через хмари, туман, дим та не залежати від рівня освітленості. Й саме на таких знімках з публічно доступного Sentinel 1 видно характерні засвіти завад.

Перешкоди GPS, що викриваються позиціями кораблів

Аналітик Деміен Саймонс, який якраз й помітив засвіти, зафіксував й активне використання ворогом спуфінгу супутниквої навігації в окупованому Севастополі.

Це було видно по помилках у роботі системи AIS (автоматичної системи ідентифікації), коли цілий ряд кораблів та катерів у бухті “телепортувались” на 8 км на суходіл.

Водночас на SAR-знімках за ці дні в окупованому Криму навколо інших об’єктів настільки активна робота російського РЕБ не зафіксована, що говорить про максимальну концентрацію найпотужніших засобів ворога лише у самому Севастополі.

Читайте також

Іншого варіанту немає, Україна звільнятиме Крим військовим шляхом – Данілов

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14885
Опубліковано: 29.11.23