Dark mode


A+ | Скинути | A-
Здійняли гвалт та висловлювали претензії: на Тернопільщині виселення УПЦ МП не обійшлось без скандалу
Здійняли гвалт та висловлювали претензії: на Тернопільщині виселення УПЦ МП не обійшлось без скандалу
У Тернопільській області у Кременці з Свято-Миколаївського собору виконавча служба спільно з поліцією примусово виселили представників УПЦ МП, пам’ятку повернули у державну власність.

Про це повідомив керівник поліції області Сергій Зюбаненко.

Він зазначив, що після розірвання у лютому 2023 року угоди про безоплатне користування храмом, не зважаючи на рішення суду, представники УПЦ МП відмовилися покидати приміщення.

Фото: Сергій Зюбаненко

– Незважаючи на судові рішення, священнослужителі кілька місяців відмовлялися передати приміщення архітектурної пам’ятки Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику. Крім цього, на території собору розміщувалося регентське училище. Сьогодні студентів та викладачів перевезли у заздалегідь підготовлені приміщення, де вони зможуть продовжити навчання. Тепер можемо ствердно сказати, що Свято-Миколаївський собор не тільки де-юре, але і де-факто передано у державну власність, – підсумував Зюбаненко.

Поліцейський додав, що всі заходи пройшли з дотриманням чинного законодавства та без порушень громадського порядку.

Проте, як виявилося, все ж таки не обійшлося без скандалу. У мережі оприлюднили відео, на якому видно, як перед входом на територію храму зібралися жінки, які, підвищуючи тон, висловлювали претензії до поліції, зокрема, щодо виселення студентів училища.

Деякі з них хотіли прорватися на територію, заявляючи, що там їхні діти. Жінок непокоїло, куди саме перевезуть студентів, а також чому молодих людей не випускають з оточеної поліцією території. Згодом правоохоронці надали присутнім роз’яснення і конфлікт вичерпався.

Нагадаємо, що 30 листопада співробітники СБУ проводили обшуки на території Почаївської Успенської лаври УПЦ МП у Тернопільській області у межах кримінального провадження щодо керівництва лаври.

Фото: Сергій Зюбаненко

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16839
Опубліковано: 30.11.23