Dark mode


A+ | Скинути | A-
Настрої бізнесу в Україні погіршилася: у всіх секторах планують скорочення працівників
Настрої бізнесу в Україні погіршилася: у всіх секторах планують скорочення працівників
Українській бізнес у листопаді 2023 року знову мав негативі очікування щодо результатів діяльності своїх підприємств у найближчій перспективі. Індекс очікувань ділової активності (ІОДА) залишився нижче нейтрального рівня (50 пунктів) та склав 49,31.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

"Воєнні дії та їх наслідки, посилення безпекових ризиків, розрив логістичних ланцюгів, певне обмеження пропозиції електроенергії та її здорожчання для бізнесу, податкові зміни, звуження інвестиційного попиту, а також брак кваліфікованих працівників продовжували стримувати економічну активність підприємств та негативно вплинули на їхні очікування", - йдеться в повідомленні.

Підприємства торгівлі залишаються єдиним сектором економіки, що прогнозує поліпшення результатів своєї діяльності завдяки сповільненню інфляції, сталому внутрішньому попиту та збільшенню пропозиції товарів, зазначили в НБУ.

На тлі подальшого зростання закупівельних цін учасники опитування очікують зростання цін/тарифів на власну продукцію/послуги.

Оцінки щодо зайнятості залишаються стриманими. Керівники усіх секторів продовжують очікувати скорочення загальної чисельності працівників, найбільше - в секторі будівництва, йдеться в повідомленні.

Щомісячне опитування підприємств проводилося з 6 до 23 листопада 2023 року. В опитуванні взяло участь 460 підприємств. Результати опитувань відображають лише думку респондентів - керівників підприємств, а не оцінки Національного банку України. Нейтральним значенням ІОДА є 50 пунктів.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16560
Опубліковано: 01.12.23