Dark mode


A+ | Скинути | A-
На Вінниччині припинили режим надзвичайної ситуації у зв’язку з гепатитом А
На Вінниччині припинили режим надзвичайної ситуації у зв’язку з гепатитом А
На Вінниччині, станом на 12 грудня, у лікарняних стаціонарах завершують лікування 30 пацієнтів.

У Вінницькій області 12 грудня припинили дію режиму надзвичайної ситуації у зв’язку зі спалахом гепатиту А. Про це повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

“Сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС ухвалено рішення про припинення дії режиму «надзвичайної ситуації» на території Вінницької області, який був оголошений 30 жовтня 2023 року”, – зазначив він.

За словами Борзова, станом на 12 грудня, на Вінниччині у лікарняних стаціонарах завершують лікування 30 пацієнтів. Це хворі, які виходять із стадії загострення і незабаром будуть виписуватися. Задіяно 11% від ліжкового фонду, відведеного для лікування інфікованих пацієнтів.

Борзов додав, що наразі гостра небезпека поширення гепатиту А на території області минула. Однак триває медичне спостереження за контактними особами у вогнищах гепатиту А.

Керівництво області доручило ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області посилити нагляд за об’єктами високого ступеня епідризику, серед персоналу яких виявлені хворі на вірусний гепатит А.

Нагадаємо, у МОЗ заявили про ліквідацію спалаху гепатиту A на Вінниччині.

Як повідомлялося, випадки захворювання гепатитом А виявили на Закарпатті та в Дніпропетровській області, а також у Луцькій громаді Волинської області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13530
Опубліковано: 12.12.23