Dark mode


A+ | Скинути | A-
Атака на Київстар. Юсов розповів, чи готує Україна відповідь
Атака на Київстар. Юсов розповів, чи готує Україна відповідь
Україна буде себе захищати на усіх напрямках, зокрема, і в кіберпросторі.

Про це представник Головного управління розвідки Андрій Юсов сказав у коментарі NV.

На запитання, чи готує Україна відповідь на таку атаку, Юсов відповів, що “недоречно застосовувати такі емоційні категорії”. Водночас він наголосив, що Україна захищає себе на усіх напрямках, зокрема, в цифровому.

– Така робота буде продовжена, тому що держава Російська Федерація проводить терористичні атаки в різних сферах на цивільну інфраструктуру. І якщо ми говоримо про Київстар, це безперечно атака саме на цивільну інфраструктуру, від якої постраждали мирні українські мешканці. І Україна буде себе захищати в цій царині, – підкреслив представник ГУР.

Юсов також зазначив, що атака на мобільний оператор не є відповіддю агресора на атаку ГУР на Федеральну податкову систему Росії.

– Ні, це виключений сценарій, оскільки обидва ці операції, обидві ці атаки є достатньо тривалими в контексті підготовки та реалізації. І зрозуміло, що ворог так само не стоїть на місці і традиційно готує та продовжує кібератаки на українську цифрову інфраструктуру, – сказав він.

Представник розвідки додав, що війна у кіберпросторі ведеться давно і те, що ми спостерігаємо останні кілька днів — лише підтвердження і нагадування цієї тези.

Вранці 12 грудня на мережу мобільного оператора Київстар було здійснено потужну хакерську атаку. Досі залишаються недоступними послуги мобільного зв’язку та інтернету.

Читайте також

Запуск мобільного зв’язку та інтернету Київстар планується сьогодні – СБУ

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12770
Опубліковано: 13.12.23