Dark mode


A+ | Скинути | A-
ЄС розблокував €10 млрд для Угорщини перед самітом щодо України
ЄС розблокував €10 млрд для Угорщини перед самітом щодо України
Європейський Союз схвалив для Угорщини доступ до фінансування у розмірі €10 млрд через переконання, що уряд виконує зобов’язання у питанні відновлення верховенства права.

У заяві Європейської комісії йдеться, що розморожені кошти становлять близько третини суми, яку ЄС заморозив у 2022 році. Це відбулося, коли ЄС визнав наявність проблем з корупцією та дотриманням принципу верховенства права в Угорщині.

В Єврокомісії зазначили, що уряд Угорщини ухвалив закони, спрямовані на посилення незалежності суду. Це дало можливість зняти блокування з фінансування Угорщини від європейського бюджету.

Водночас Єврокомісія поставила умовою фактичного надання Угорщині розморожених коштів публікацію в офіційних медіа та набрання чинності ухваленими законами, які відновлюють верховенство права.

В Єврокомісії вирішили поки відкласти питання про відкриття для Угорщини доступу до іншого замороженого фінансування (близько €21 млрд). Це не розглядатимуть, поки не буде реальної оцінки розв’язання проблем, які спричинили блокування коштів.

Раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Угорщині необхідно відновити фінансування, перш ніж він розгляне можливість підтримки пакета допомоги Європейського Союзу для України у розмірі €50 млрд.

Читайте також

Ручкання з Путіним та шантаж ЄС: що відомо про Віктора Орбана

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11081
Опубліковано: 13.12.23