Dark mode


A+ | Скинути | A-
За часів Трампа з Білого дому зникла папка з розвідданими щодо РФ – ЗМІ
За часів Трампа з Білого дому зникла папка з розвідданими щодо РФ – ЗМІ
Наприкінці президентського терміну Дональда Трампа з Білого дому зникла папка з секретними документами, які стосувалися втручання Росії у вибори президента США. Про це у п’ятницю, 15 грудня, повідомляє CNN із посиланням на власні джерела.

У папці містилися розвіддані, зібрані США та їхніми союзниками по НАТО про російських агентів, інформація про збір даних щодо втручання Кремля у вибори американського президента у 2016 році, а також дані про джерела всієї цієї інформації.

“Інформація була така секретна, що конгресмени та їхні помічники з допуском до секретної інформації могли ознайомитися з матеріалами папки лише в штаб-квартирі Центрального розвідувального управління в Ленглі (штат Вірджинія). А записи, які вони робили під час вивчення цих документів, не можна було забирати з собою – вони зберігалися в Ленглі, у сейфі. Зникнення папки стало причиною скандалу. Розвідники побоюються, що могли бути розкриті секрети США та їхніх союзників по НАТО”, – пише CNN. 

Зазначається, що востаннє папку бачили в Білому домі наприкінці перебування Трампа на посаді.

“За день до того, як Трамп мав залишити Білий дім, він наказав привезти її, щоб розсекретити низку документів, повʼязаних із розслідуванням втручання РФ у вибори. Під наглядом тодішнього керівника апарату Білого дому Марка Медоуза папку ретельно вивчили помічниками республіканців із допуском до конфіденційної інформації. Було створено кілька зредагованих копій, які збиралися поширити серед республіканців Конгресу та журналістів, які симпатизують Республіканській партії. Копії, зрештою, вилучили для додаткового погодження, а потім вони опинилися в Національному архіві”, – вказується у статті. 

Незважаючи на указ, документи так і не були опубліковані Міністерством юстиції, а копії з різним ступенем редагування опинилися в Національному архіві.

“Але невідредагована версія з секретними розвідданими зникла на тлі хаосу, який панував у Білому домі в останні миті президентства Трампа”,- пише CNN.

Нагадаємо, видання Axios заявило, що союзники кандидата у президенти США Дональда Трампа перевіряють лояльних до нього людей для безпрецедентного повалення демократії та захоплення влади. 

Раніше Дональд Трамп зізнався, що шантажував європейських лідерів тим, що Сполучені Штати під його керівництвом не будуть захищати союзників по НАТО в разі нападу Росії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 23623
Опубліковано: 16.12.23