Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Кувейті назвали ім’я нового еміра
У Кувейті назвали ім’я нового еміра
Фото: Anadolu Agency

Шейха Мешала аль-Ахмада аль-Джабера аль-Сабаха проголосили новим еміром

Шейх Мешаль аль-Ахмад аль-Джабер аль-Сабах замінить на цій посаді шейха Навафа аль-Ахмада аль-Сабаха, який помер у віці 86 років.

У Кувейті оголосили про призначення шейха Мешала аль-Ахмада аль-Джабера аль-Сабаха – колишнього наслідного принца – новим еміром країни. Про це у суботу, 16 грудня, повідомляє Anadolu Agency.

Зазначається, що у своїй заяві Кабінет міністрів Кувейту офіційно проголосив 83-річного шейха Мешала новим еміром країни. Згідно з конституційними положеннями Кувейту, кронпринц перебирає кермо влади, коли настає його черга.

Новий емір змінив на цій посаді шейха Навафа аль-Ахмада аль-Сабаха, який помер у віці 86 років.

Покійного еміра поховають у неділю під час церемонії, на якій будуть присутні лише близькі родичі. Емір Діван повідомив, що церемонії відбудуться в мечеті Білал ібн Рабах у місті Кувейт.

Новий емір і королівська родина прийматимуть співчуття в палаці Баян у понеділок і вівторок.

Уряд Кувейту в офіційній заяві також висловив співчуття у зв’язку з смертю еміра, оголосивши 40-денну жалобу і закриття офіційних установ на три дні.

Як повідомляється на сайті спадкоємного принца Кувейту, шейх Мешаль аль-Ахмад аль-Джабер аль-Сабах народився в 1940 році і виріс у правлячому домі “сьомим сином правителя Кувейту шейха Навафа аль-Ахмада аль-Сабаха і братом трьох покійних правителів”, правління яких припадає на період з 1977 по цей рік, включаючи шейха Навафа аль-Ахмада аль-Сабаха, його зведеного брата.

До смерті свого попередника шейх Мешал також обіймав посаду заступника еміра. У своїх промовах він постійно наголошував на важливості консенсусу між Кабінетом міністрів і Національною асамблеєю (парламентом), щоб врахувати побажання громадськості після попередніх політичних криз між цими двома органами.

Емір Мешал є сімнадцятим правителем країни і п’ятим в історії країни, який склав конституційну присягу перед Національними зборами, відповідно до Конституції та положень Закону про престолонаслідування.

Як відомо, Наваф аль-Ахмед склав присягу у вересні 2020 року. Уряд призначив його новим еміром Кувейту після смерті зведеного брата шейха Сабаха аль-Ахмеда аль-Джабера аль-Сабаха у віці 91 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17837
Опубліковано: 17.12.23