Dark mode


A+ | Скинути | A-
Сирський про події на фронті: Ситуація складна
Сирський про події на фронті: Ситуація складна
Командувач Сухопутних військ ЗСУ заявив, що доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу.

Війська РФ наступають на Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках, аби захопити нові населені пункти Донецької та Харківської областей. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників. На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи Шторм Z та Шторм V.

“Мета ворога на цьому напрямку – це наступ на населений пункт Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Славянськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області”, – зазначив Сирський.

Він додав, що на Лиманському напрямку російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій українських військ в напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку. Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники.

За словами Сирського, не припиняються щоденні штурмові дії російських військ в районі Синьківки з метою її захоплення та створення плацдарму для подальшого наступу на місто Куп’янськ.

“Ситуація складна. Нам доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу. Втім, командири і штаби в режимі 24/7 відстежують зміни в обстановці, аналізують дії противника та своїх військ, приймають ефективні управлінські рішення для посилення оборони та знищення ворога. Ряд рішень щодо способів знищення ворога ми з командирами прийняли безпосередньо в районах бойових дій”, – розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Він наголосив, що на всіх трьох напрямках українські війська тримають оборону та знищують ворога, тож противник несе великі втрати, які поповнює резервами штурмових батальйонів сформованих з колишніх в‘язнів. Разом з тим, російські окупанти продовжують проведення наступальних дій.

“За першу половину грудня ворог втратив у смузі відповідальності ОСУВ Хортиця близько восьми тисяч військовослужбовців. Крім того, було знищено або ушкоджено понад п’ятсот одиниць ворожої військової техніки. Серед них: 67 танків, понад сто бойових броньованих машин, 77 гармат і мінометів різних калібрів. На відміну від агресора, українські сили оборони намагаються досягати успіху шляхом продуманого планування бойових дій та ефективного використання артилерії, мінометів, ударних дронів та стрілецького озброєння. А найбільшою цінністю для нас є життя наших воїнів. Мінімізація втрат завжди у пріоритеті під час планування операцій”, – заявив командувачСухопутних військ ЗСУ.

Нагадаємо, за даними Генштабу, українські військові відбили атаки росіян на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіівському, Мар’їнському, Запорізькому напрямках.

Як повідомлялося, у ЗСУ заявили, що не згортають свої операції на фронті, а переформатують їх під умови дефіциту снарядів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9286
Опубліковано: 19.12.23