Dark mode


A+ | Скинути | A-
Аналітикам The New York Times не сподобались методи мобілізації в Україні
Аналітикам The New York Times не сподобались методи мобілізації в Україні
Журналісти The New York Times випустили статтю, в якій засудили жорсткі методи мобілізації в Україні. Правозахисники зазначили, що облави на вулицях і в торгових центрах, які влаштовують військкомати, неприпустимі.

Активісти, адвокати та українські чоловіки розповіли журналістам про випадки, коли людей забирали на фронт просто з роботи, а також як намагалися мобілізувати психічно хвору людину, передає ТСН з посиланням на NYT.

На фронт потрапляють непідготовлені та непридатні для служби в ЗСУ люди. Не дивно, що українська армія не досягла практично ніяких успіхів, хоча війна триває майже 2 роки.

Українські чоловіки намагаються відстоювати свої права, тому в судовому порядку оскаржують незаконні повістки та сумнівні висновки військово-лікарських комісій. Тільки в листопаді 2023 року в Україні було заведено 226 справ щодо примусової мобілізації.

Юристка Тетяна Фефчак вважає, що таке свавілля відбувається в Україні через те, що військові відчувають себе безкарними. Вербувальники влаштовують облави, орієнтуючись на бідні верстви населення. Бізнесменів, депутатів і топ-менеджерів із чиновниками, а також їхніх родичів, ніхто не вулицях не хапає і насильно на фронт не відправляє.

Журналістів також насторожують прийдешні зміни умов мобілізації. Найближчим часом в Україні може зменшитися кількість людей, які мають право на відстрочку від служби в армії. У представників ТЦК з’явиться більше прав для перевірки документів і вручення повісток на вулицях, а також для розшуку ухильників. Крім того, всі військовозобов’язані повинні будуть встановити мобільний додаток “Дія” і регулярно оновлювати всі дані про себе.

Жорсткі заходи, а також орієнтація мобілізації на найбідніші верстви населення, не сприяють зростанню бажання йти служити в ЗСУ. Українців дедалі більше обурює корупція в країні, яка стосується не тільки призову, а й забезпечення фронту всім необхідним. Влада України має створити умови, за яких відправлення на фронт – це честь, а не примус. Поки їм не вдалося впоратися з цим завданням.

Сообщение Аналітикам The New York Times не сподобались методи мобілізації в Україні появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20731
Опубліковано: 19.12.23