Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ізраїль заявив про ліквідацію головного фінансиста ХАМАС
Ізраїль заявив про ліквідацію головного фінансиста ХАМАС
Фото: AP Photo

Субхі Фарван загинув під час авіаудару в Рафаху на півдні Гази

Чоловік на ім’я Субхі Фарвана разом зі своїм братом протягом останніх років працювали над переказами коштів ХАМАС.

Житель Гази, який брав участь у передачі десятків мільйонів доларів військовому крилу угруповання ХАМАС, був знищений під час авіаудару. Про це заявила армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ), повідомляє The Times of Israel.

Чоловік на ім’я Субхі Фарвана та його брат протягом останніх кількох років працювали над переказами коштів ХАМАС та його військовому крилу, використовуючи пункт обміну валюти.

За інформацією ЦАГАЛ, Фарван загинув під час авіаудару в Рафаху на півдні Гази.

У заяві йдеться, що військове крило ХАМАС залежить від коштів, що надходять через подібні обмінники, щоб мати можливість воювати.

Такі обмінники отримують кошти з Ірану та інших країн за кордоном та відмивають їх для ХАМАС, уникаючи міжнародні системи фінансування.

“Фарвана був одним з небагатьох та відомих обмінювачів, який зміг переказати військовому крилу ХАМАС суму, необхідну для бойових дій”, – зазначили в ЦАГАЛ.

Фарвана перерахував ХАМАС десятки мільйонів доларів протягом останніх кількох років, а також під час нинішньої війни, “знаючи, що ці кошти необхідні для подальшої спроможності (військового крила ХАМАС) воювати”.

Як ми вже писали, ізраїльські військові знесли будівлю парламенту палестинського радикального угруповання ХАМАС в секторі Гази. 

До Ізраїлю прибув міністр оборони США

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18010
Опубліковано: 19.12.23