Dark mode


A+ | Скинути | A-
В Україні поширили фейк про сім’ю міністра оборони
В Україні поширили фейк про сім’ю міністра оборони
Діти міністра (син – віком 10 років, доньки – 8 і 2 роки) – є виключно громадянами України. Громадянства інших країн у членів родини Умєрова – немає.

У Міноборони заявили, що інформація, яка поширюється в ЗМІ про те, що члени сім’ї міністра оборони Рустема Умєрова нібито громадяни США, не відповідає дійсності.

“Діти міністра (син – віком 10 років, доньки – 8 і 2 роки) – є виключно громадянами України. Громадянства інших країн у членів родини Умєрова – немає. Українські паспорти, які їм було видано після закінчення терміну дії попередніх, вони отримали у Посольстві України в США. Саме тому в декларації, на яку посилаються ЗМІ, і було зазначено місце видачі документів – США”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 2016 року “сім’я міністра оборони України була змушена виїхати за кордон через замахи і погрози в результаті систематичної діяльності Рустема Умєрова з деокупації тимчасово окупованого Криму”.

“З 2014 року Рустем Умєров як делегат курултаю кримськотатарського народу разом із лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та представниками меджлісу виступав на всіх міжнародних майданчиках щодо порушень прав людей в окупованому Криму, був залучений в процес звільнення політвʼязнів Криму”, – заявили у Міноборони.

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров оприлюднив декларації про доходи і майновий стан у 2021 та 2022 роках, згідно з якими його дохід торік склав 4 млн 560 тис. 529 грн,  а роком раніше – майже 3,5 млн грн.

Як повідомлялося, Умеров зробив заяву щодо відставок у командуванні ЗСУ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 23858
Опубліковано: 21.12.23