Dark mode


A+ | Скинути | A-
Данілов розповів про термін мобілізації 500 тисяч осіб
Данілов розповів про термін мобілізації 500 тисяч осіб
Секретар РНБО зазначив, що на мобілізацію анонсованої президентом України кількості людей піде не один місяць.

Мобілізація додаткових 500 тисяч українців, яку анонсував президент Володимир Зеленський, відбудеться не найближчим часом. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі Українського радіо.

Посадовець зазначив, що ті військові, які нині перебувають на лінії фронту потребують відпочинку. 

“Для цього нам варто мати додаткових військових, але це не означає, що це має відбутися за місяць-два. Це на наступний рік є таке бачення у військових. Яке буде остаточне рішення, стане відомо після затвердження певних нормативно-правових і стратегічних документів, які на сьогодні є в стадії розробки. Тому не треба зараз репетувати, що завтра всі 500 тисяч треба буде призивати”, – пояснив секретар РНБО.

Секретар РНБО також зауважив, що кожного військового обов’язково необхідно забезпечити відповідними засобами захисту, одягом, харчуванням, грошовим забезпеченням.

“Все це забезпечується коштами наших платників податків, тому треба розуміти, що це відповідальність всіх, і людей, які мають призовний вік, які мають не ухилятися і бігати по закордонах від мобілізації. Те, що сьогодні відбувається в деяких містах, коли нічні клуби, казино, бари… В нас війна і я хочу, щоб усі розуміли, що це спільна справа, справа всіх брати участь у відсічі агресору: хто може – безпосередньо на фронті, а хто займається бізнесом – сплачуючи податки. Якщо це не буде спільною справою, нам вкрай важко буде тримати цю ситуацію, цю агресію”, – підсумував Данілов.

Як ми вже писали, за словами президента Володимира Зеленського, з боку військових поступила пропозиція додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей.

Данілов відреагував на можливу мобілізацію 500 тисяч українців

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 26223
Опубліковано: 22.12.23