Dark mode


A+ | Скинути | A-
Для польотів на Місяць і Марс: у NASA показали тест унікального двигуна
Для польотів на Місяць і Марс: у NASA показали тест унікального двигуна
Космічне агентство NASA вперше успішно випробувало прототип нового обертового детонаційного двигуна, що обертається. З його допомогою можна буде використовувати для польоту на Місяць і Марс.

Що відомо про новий двигун NASA

Так, в агентстві показали, як працює обертовий детонаційний двигун. Примітно, що пристрій надрукували на 3D-принтері, і двигун пропрацював на 4 хвилини більше, ніж попередній прототип. Тяга такого двигуна склала 2.6 тонни.

Керівник проєкту Томас Тізлі заявив, що 4 хвилин достатньо, щоб вивести космічний корабель на курс Марса або Місяця, або посадити посадковий модуль.

– Це новий крок у сфері ефективності конструкції. Ми стали ближче до створення легких силових установок, які дозволять нам вантажити більше і далі в космос, – зазначив Тізлі.

Відомо, що тестувати ОДД почали ще влітку 2022 року – тоді попередня модель мала тягу в 1,8 тонни, а робота тривала трохи більше хвилини. Щоправда, коли почне проводити випробування в повітрі – невідомо.

Науковці не сидять склавши руки навіть на зимові свята – у NASA показали знімок зірок, які нагадують різдвяну ялинку. Скупчення зірок розташоване на відстані 2,5 тис. світлових років від Землі, і знімок злегка відредагували, щоб любителям космосу було легше розглянути форму ялинки.

Читайте також

Схоже на гірлянду: у NASA показали, як космос готується “святкувати” Різдво

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20473
Опубліковано: 24.12.23