Dark mode


A+ | Скинути | A-
Країни G7 обговорять деталі конфіскації російських активів – Financial Times
Країни G7 обговорять деталі конфіскації російських активів – Financial Times
Вашингтон ініціює спроби конфіскації російських активів, націлених на двуріччя російського вторгнення в Україну, що припадає на 24 лютого, повідомляє “Financial Times”.

За повідомленням інформацією джерела, цей день може стати датою зустрічі лідерів країн Великої сімки (G7), де обговорюватиметься дане питання. Наразі, створені Вашингтоном робочі групи у режимі конфіденційності розглядають правові аспекти, пов’язані з конфіскацією російських активів.

Однак Німеччина, Франція, Італія та Європейський Союз висловили певні застереження щодо легітимності таких дій. Вони підкреслюють необхідність ретельного вивчення законності конфіскації московських активів.

В Європі, де зосереджена більшість цих активів, панує обережний настрій через побоювання можливих негативних наслідків для фінансової стабільності регіону, а також через страх перед можливими відповідними кроками з боку Росії.

Італія, яка у 2024 році візьме на себе роль голови в “Більшій сімці”, виражає занепокоєння щодо можливих дій Росії проти її компаній, як це вже було проговорено Москвою. Росія також попередила про можливість розриву дипломатичних відносин зі США у відповідь на конфіскацію активів. Крім того, країни Євросоюзу та Великобританія наголосили, що навіть у разі конфіскації, коштів може бути недостатньо для задоволення потреб України у відновленні.

Незважаючи на це, у західних столицях обговорюються різні варіанти, від безпосередньої конфіскації до використання заморожених активів як залогу для кредитів або збору доходів від них.

Сообщение Країни G7 обговорять деталі конфіскації російських активів – Financial Times появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8495
Опубліковано: 28.12.23