Dark mode


A+ | Скинути | A-
На наступній Олімпіаді будемо у нейтральному статусі: Бідний про наслідки бойкоту Ігор
На наступній Олімпіаді будемо у нейтральному статусі: Бідний про наслідки бойкоту Ігор
Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний пояснив, чому бойкот літньої Олімпіади-2024 з боку нашої країни – це не зовсім вдале рішення.

Час від часу тему бойкоту Україною Ігор активно обговорюють після того, як МОК допустив до участі в ОІ-2024 у “нейтральному” статусі росіян та білорусів.

— Насамперед ми не використовуємо слово бойкот як таке. Ми говоримо про те, що це наша позиція: ми не будемо брати участь (у змаганнях), якщо туди будуть допущені спортсмени, які підтримують російську агресію, які підтримують цей кривавий режим. Це для нас принципове питання, – сказав він.

Бідний зазначив, що українська сторона аналізуватиме те, що відбувається, а також як МОК реагуватиме наші аргументи, звернення, петиції тощо.

Він додав, що бойкот з боку України Олімпійських ігор може вдарити й по наших спортсменах.

— В Олімпійській хартії, в правилах прописані санкції за такі дії. І не виключено, що на наступні Олімпійські ігри вже нам запропонують вийти в нейтральному статусі. Тобто це досить радикальний крок, – наголосив в.о. міністра.

За словами Бідного, остаточне рішення щодо участі України в Олімпійських іграх-2024 буде ухвалюватися спільно.

Читайте також

Харлан змінює правила, Усик перемагає, молодіжка поїде на Олімпіаду: головні події 2023 року в українському спорті

Станом на зараз Україна здобула 51 ліцензію у 15 видах спорту. Найбільше путівок на літню Олімпіаду-2024 у Парижі наші спортсмени вибороли у плаванні та легкій атлетиці – по 8.

Найбільше представництво серед наших спортсменів у футболі завдяки тому, що українська молодіжка виборола путівку на Олімпіаду під час Євро-2023.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15428
Опубліковано: 29.12.23