Dark mode


A+ | Скинути | A-
Генсек ООН засудив ракетний удар РФ по Україні
Генсек ООН засудив ракетний удар РФ по Україні
Фото: ДСНС

У п’ятницю, 29 грудня, російські загарбники вчинили наймасштабніший удар по Україні з початку повномасштабної війни

Вранці 29 грудня збройні сили РФ завдали масового ракетного обстрілу по Україні. Вибухи пролунали в Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі, Львові та Києві. Сили ППО відбили наймасованішу атаку з повітря.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив широкомасштабні нічні атаки Російської Федерації на українські міста, цивільне населення та об’єкти критичної інфраструктури. Про це у п’ятницю, 29 грудня, заявив речник Генсека Стефан Дюжаррік під час засідання Ради Безпеки ООН.

“Генеральний секретар найрішучішим чином засуджує широкомасштабний обстріл Російською Федерацією українських міст і населених пунктів по всій країні. Атаки на цивільні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури, вчинені з порушенням гуманітарного права, є неприйнятними та мають негайно припинитися”, – йдеться у заяві.

Генсек ООН також акцентував увагу на загибелі та пораненні великої кількості цивільних осіб, а також масштабних руйнуваннях будинків та об’єктів інфраструктури.

Як ми вже писали, Дмитро Кулеба після масованого ракетного обстрілу, який влаштувала 29 грудня РФ звернувся до тих, хто “втомився” від війни і пропагує “переговори” з РФ.

Масована ракетна атака РФ: 30 загиблих та понад 160 поранених

Нагадаємо, на масовий удар РФ по Україні відреагував Джо Байден

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 22097
Опубліковано: 30.12.23