Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Польщі майже 500 військових шукатимуть уламки російської ракети
У Польщі майже 500 військових шукатимуть уламки російської ракети
У Польщі проведуть пошуки можливих залишків російської ракети, яка під час масованого ракетного удару РФ по Україні у п’ятницю, 29 грудня, залетіла у повітряний простір країни.

Про це повідомили у пресслужбі Оперативного командування Збройних сил Польщі.

Зазначається, що 30 грудня на території Люблінського воєводства відбудуться наземні пошуки можливих елементів об’єкта, який 29 грудня порушив повітряний простір Польщі.

До пошуків задіють близько 480 солдатів із Війська територіальної оборони країни.

— Метою пошуків є остаточне підтвердження того, що на польській території не залишилося жодного елемента об’єкта. Дії солдатів відбуватимуться на південний схід від Замостя, – йдеться у повідомленні.

Крім цього, МЗС Польщі вручило ноту тимчасовому повіреному у справах РФ Андрію Ордашу з офіційною вимогою пояснити інцидент із порушенням повітряного простору країни російською ракетою.

Представник РФ заявив, що Москва не збирається давати пояснення без надання “конкретних доказів”.

Напередодні начальник Генерального штабу Війська Польського генерал Веслав Кукула заявив, що 29 грудня повітряні кордони Польщі порушила саме російська ракета — одна з тих, якими РФ рано-вранці атакувала територію України.

29 грудня Росія здійснила масований обстріл українських територій. Окупанти випустили по наших містах понад 120 ракет і три десятки безпілотників, що призвело до жертв, які постраждали та знищили інфраструктуру.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12693
Опубліковано: 30.12.23