Dark mode


A+ | Скинути | A-
Чехія відмовилася від участі в засіданні ООН, яке скликала РФ
Чехія відмовилася від участі в засіданні ООН, яке скликала РФ
Фото: Pixabay.com

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський

Міноборони РФ заявило, що Сили оборони України нібито завдали удару ракетами Вільха та реактивними снарядами Vampire чеського виробництва по російському місту Бєлгород.

Чехія не стала брати участь в екстреному засіданні Ради безпеки ООН, яке вирішила скликати Росія через вибухи в прикордонному з Україною місті Бєлгород. Про це у суботу, 30 грудня, повідомив чеський міністр закордонних справ Ян Ліпавський у Twitter.

“Ми відмовляємося, щоб нас куди-небудь викликала Росія. Чехія не служитиме отруєній брехнею пропаганді агресора. Коли Росія захоче обговорити виведення своїх окупаційних військ на Радбезі, ми з радістю прийдемо”, – написав він.

Перед цим представник Росії в ООН Дмитро Полянський заявив, що його країна вимагає проведення екстреної зустрічі Радбезу ООН. Він звинуватив Україну у “вбивстві мирних жителів” за допомогою боєприпасів з Чехії і вимагав присутності посла Чехії при ООН на засіданні.

Раніше в суботу ЗМІ повідомили, що ЗСУ нанесли удар по військовим об’єктам у Бєлгороді. Але неефективна робота російської ППО завдала руйнувань цивільній інфраструктурі міста, стверджували джерела.

Пізніше у Міноборони РФ підтвердили провал ППО – було збито ракети, які летіли у напрямку Бєлгородської області і їхні уламки впали на Бєлгород.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14951
Опубліковано: 30.12.23