Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна допоможе у відновленні енергетичної інфраструктури України
Україна допоможе у відновленні енергетичної інфраструктури України
У рамках продовження підтримки України, Німеччина виходить на новий рівень допомоги, виділяючи значні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури країни. Це відбувається на тлі нестабільної військової ситуації та зростаючої потреби в зміцненні енергетичної безпеки.

Німецький державний банк розвитку KfW оголосив про надання Україні понад 24 мільйонів євро. Ці кошти будуть спрямовані на відновлення та підвищення стійкості енергетичних систем у регіонах, які найбільше постраждали від російських атак. За повідомленням посольства Німеччини в Україні, ці кошти допоможуть відновити критично важливу інфраструктуру та забезпечити більш стабільне енергопостачання.

Нещодавно НЕК “Укренерго” та KfW підписали важливу кредитну угоду на суму 24 мільйони євро, а також додаткову грантову угоду на 0,5 мільйона євро. Ці кошти дозволять реалізувати проєкти, спрямовані на зміцнення енергетичної сфери України.

Водночас, уряд Німеччини продовжує надавати Україні військову допомогу для зміцнення обороноздатності країни. Зокрема, Україна отримала три зенітні установки Gepard та 30 240 боєприпасів до них. Фінансування цих поставок йде з німецьких фондів, спрямованих на підтримку безпеки і стабільності.

Ці заходи є частиною більш широкої дискусії між Україною та Німеччиною щодо угоди про надання гарантій безпеки, що свідчить про міцність двосторонніх відносин та взаємну підтримку в складні часи.

Сообщение Україна допоможе у відновленні енергетичної інфраструктури України появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20411
Опубліковано: 31.12.23