Dark mode


A+ | Скинути | A-
РФ назвала удари по Харкову “помстою за Бєлгород”
РФ назвала удари по Харкову “помстою за Бєлгород”
Російські загарбники стверджують, що нібито вразили “центри ухвалення рішень та військові об’єкти” у Харкові.

Міністерство оборони Росії заявило, що при обстрілі Харкова “було знищено представників ГУР МОУ і ЗСУ, які брали участь у плануванні та виконанні атаки на Бєлгород”. В українській розвідці назвали ці заяви хворобливою маячнею.

 

Російське Міноборони в Telegram звинуватило Збройні сили України у завданні удару з використанням реактивних систем залпового вогню по місту Бєлгород, унаслідок якого загинули мирні жителі, зокрема діти. У відповідь збройні сили РФ нібито “уразили центри ухвалення рішень і військові об’єкти в місті Харків”.

 

Зокрема, росіяни стверджують, що “ракетним ударом по колишньому готельному комплексу Kharkiv Palace знищено представників ГУР і ЗСУ, які брали безпосередню участь у плануванні та виконанні теракту в Бєлгороді”.

 

“Ударами високоточних ракет по будівлі служби безпеки України в Харківській області та пункту тимчасової дислокації націоналістичного формування Правий сектор ліквідовано представників рухомого складу СБУ, іноземних найманців і бойовиків підрозділу Кракен, які безпосередньо здійснювали підготовку диверсій на російській території”, – йдеться в повідомленні МО РФ.

Представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов у коментарі Українській правді заявив, що під час російського ракетного удару вчора по Харкову жоден співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони, відповідно як і жоден боєць спецпідрозділу ГУР МО Кракен, не постраждав.

 

“В  той же час агресор вчергове вдарив по цивільних, і аж ніяк не військових об’єктах. Це постійна практика РФ і її терористичних ракетних ударів, які спрямовані саме проти цивільної інфраструктури і мирних мешканців. Усі інші заяви про уявні “ураження” представників ГУР МОУ – чергова хвороблива фантазія людей, що живуть у паралельній реальності та ведуть геноцидну війну проти України, за що безумовно будуть покарані”, – сказав Юсов.

 

Нагадаємо, 30 грудня під час масованого обстрілу Харкова росіяни вдарили зенітними ракетами С-300 по будівлі готелю Kharkiv Palace. Внаслідок ворожої атаки на центр міста поранено 28 осіб, серед них діти та іноземець.

 

У результаті обстрілів пошкоджено готель, багатоквартирні житлові будинки, дитячий садок, адміністративні будівлі, магазини, ресторани, торгівельні павільйоні та автомобілі.

 

30 грудня в російському Бєлгороді лунали вибухи, після роботи російської ППО в центрі міста впали уламки. В результаті невдалої роботи російської ППО загинули понад 20 людей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14306
Опубліковано: 31.12.23