Dark mode


A+ | Скинути | A-
Міккі Маус став загальним надбанням: Disney позбавили на нього прав
Міккі Маус став загальним надбанням: Disney позбавили на нього прав
Улюбленець дітей Міккі Маус більше не є власністю Disney. Компанія володіла авторськими правами на мишеня і його подружку протягом 95 років.

Як Міккі Маус став загальним надбанням

Зміни набули чинності 1 січня 2024 року – цього дня рання версія Мауса з мультфільму Пароплавчик Віллі 1928 року більше не є власністю Disney. Усе через закон про авторські права у США – документ не оновлювали з 1998 року. У ньому йдеться, що монополія зберігається протягом 95 років.

Тепер образи Міккі та його подружки Мінні можуть використовувати всі охочі. Утім, у Disney зазначили, що стежитимуть за ситуацією – це важливо для репутації мультяшного персонажа.

Так, мультфільм, у якому вперше з’явився Маус, став дуже популярним свого часу – тоді чорне мишеня врятувало компанію Disney від банкрутства. Короткий ролик також сильно вплинув на розвиток мультиплікації, адже тоді була пророблена величезна праця – кожен кадр промальовувався вручну.



Зараз популярні не тільки мультфільми та серіали, а й фільми. А щоб у 2024 році налаштуватися на позитив і провести його легко, можна ознайомитися зі списком фільмів, які варто дивитися в початку року. Вони дадуть мотивації, і бажання почати займатися справами.

Читайте також

Супергерої, міфічні створіння та бешкетники: дитячі мультфільми українською мовою

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10312
Опубліковано: 01.01.24