Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна пережила надпотужну ракетну атаку: що відомо
Україна пережила надпотужну ракетну атаку: що відомо
2 січня Київ пережив потужну атаку російської армії, яка тривала майже шість годин, згідно з повідомленням Київської міської військової адміністрації (КМВА), опублікованим у Telegram.

Агресор використав різні види озброєння: дрони типу “Шахед”, крилаті та аеробалістичні ракети.

Спочатку на столицю було направлено близько 15 безпілотників, за ними послідували стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які групами та хвилями запустили ракети Х-101/Х-555/Х-55. Також було зафіксовано запуск аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал” з літаків Міг-31К.

Згідно з даними КМВА, протиповітряна оборона збила всі безпілотники “Shahed”, понад 60 ракет Х-101/Х-555/Х-55 та декілька ракет Х-47М2 “Кинджал”. Однак внаслідок цієї атаки було завдано значних руйнувань.

Зокрема, в Солом’янському районі Києва відбулося загоряння багатоповерхових будинків, вогонь заблокував людей на поверхах, що призвело до евакуації та деблокування постраждалих бійцями ДСНС.

Крім того, у Київській області також були пошкоджені Бориспільський, Бучанський та Фастівський райони.

Для допомоги мешканцям пошкоджених будинків у Солом’янському районі організовано пункт обігріву та допомоги на базі однієї з місцевих шкіл. Там працюють фахівці “Червоного Хреста України” та ДСНС.

Сообщение Україна пережила надпотужну ракетну атаку: що відомо появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17290
Опубліковано: 02.01.24