Dark mode


A+ | Скинути | A-
Лікарка пояснює, кому полівітаміни не потрібні, а для кого ці капсули – життєва необхідність
Лікарка пояснює, кому полівітаміни не потрібні, а для кого ці капсули – життєва необхідність
Взимку величезна кількість людей приймають полівітаміни, навіть без поради лікаря. Вважається, що ці біодобавки наситять тіло мікроелементами і поживними речовинами, яких не вистачає взимку. А дехто переконаний, що прийом полівітамінів цілком заміняє усілякі дієти з великою кількістю овочів.

Кому не варто приймати полівітаміни

Полівітаміни випускають у різних формах, включаючи жувальні цукерки, капсули та навіть рідини, популярність яких зростає.

– Я занепокоєння тим, що люди сприймають полівітаміни як таку собі милицю, яка дозволяє бути менш суворими щодо свого режиму харчування, — каже лікарка- терапевт Елізабет Ко.

Докторка Ко пропонує надавати пріоритет здоровому, збалансованому харчуванню замість того, щоб купувати полівітаміни.

Дослідження показують, що прийом полівітамінів не приносить значної користі здоровим людям, попри те, що ці біодобавки містять вітаміни А, комплекс В, С, D і Е, а в деяких випадках такі мінерали, як магній і цинк.

Основна мета полівітамінів, зазначає лікарка,— заповнити прогалини в поживних речовинах, які природно містяться в їжі. Звідти їх і треба отримувати.

Елізабет Ко каже, що найповніший вміст усіх необхідних вітамінів і мінералів містить, так звана, середземноморська дієта.

Кому слід приймати полівітаміни

Тим не менш, за словами Ко, є деякі люди, яким, можливо, доведеться подумати про додавання полівітамінів до свого раціону.

– Вегани та вегетаріанці, як правило, мають низький вміст вітаміну D, заліза, вітаміну B12, а рослинних джерел цих поживних речовин небагато, — наголошує вона.

Крім того, люди, які мають проблеми зі шлунком, запальні захворювання кишківника, а також ті, хто переніс резекцію тонкої кишки в минулому, повинні порадитися зі своїм лікарем про прийом полівітамінів.

Для таких людей полівітаміни можуть мати визначальне значення.

Читайте також

Які вітаміни не можна приймати разом – поради лікаря

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11800
Опубліковано: 02.01.24