Dark mode


A+ | Скинути | A-
Удари по Україні: у ВМС пояснили, чому росіяни не застосовували флот
Удари по Україні: у ВМС пояснили, чому росіяни не застосовували флот
Військові пояснили, чому окупанти при масованих ударах 29 грудня та 2 січня не застосовували надводні та підводні ракетоносії.

Логістичні можливості із забезпеченням ракетним озброєнням Чорноморського флота РФ суттєво знизилися Внаслідок дій Сил оборони України. Зокрема, при масованих ударах 29 грудня та 2 січня надводні та підводні ракетоносії не застосовувалися. Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

Станом на ранок середи, 3 січня, в акваторії Чорного моря ракетоносіїв противника взагалі не було зафіксовано, хоча погодні умови для виходу кораблів є сприятливими.

У цьому контексті представник ВМС уточнив, що 3 січня зранку перебували два кораблі в Чорному і один в Азовському морях, але не носії ракет.

Він наголосив, що військово-морська база із ракетним озброєнням для флоту у російських окупантів знаходиться в Севастополі.

“І навіть якщо їх перемістити до Новоросійська… підтвердженої інформації, що вони туди перемістили обладнання, яке здатне завантажувати ці крилаті ракети на носії – нема”, – сказав Плетенчук.

За його словами, це може бути основною причиною, яка стала “наслідком протидії з боку Сил оборони і безпеки Чорноморському флоту РФ” в акваторії Чорного моря.

Як відомо, у вересні цього року штаб Чорноморського флоту РФ зазнав відчутного удару.

Удар по штабу ЧФ у Севастополі. Що відомо

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17433
Опубліковано: 03.01.24