Dark mode


A+ | Скинути | A-
Міноборони запобігло розтраті 11,7 млн гривень при закупівлі спецнавушників
Міноборони запобігло розтраті 11,7 млн гривень при закупівлі спецнавушників
Міністерство оборони України наголосило, що такий тип навушників вони закуповували вперше.

Міністерство оборони попередило закупку військових товарів за завищеними цінами. Йдеться про купівлю 15 тисяч спеціальних навушників. Про це повідомляє Міноборони на своєму Telegram-каналі в четвер, 3 січня.

Служба внутрішнього аудиту Міноборони провела дослідження закупівлі навушників спеціальних (Вид 1 – 4, Тип 1 – 2, комплектність КШББ).

Аудитори встановили, що під час спрощеної закупівлі виробник надав за трьома позиціями фактично однакові ціни (20 550 гривень, 20 499 гривень та 20 493 гривні). Проте зразки навушників були різними.

Департамент ресурсного забезпечення Міноборони запропонував провести моніторинг цін. Представники Міноборони з переможцями аукціону домовилися про зменшення вартості товару за трьома лотами. Це допомогло запобігти неефективному використанню 11,7 млн гривень з бюджету.

У Міноборони наголошують, що такий тип навушників закуповували вперше. Було оголошено закупівлі за п’ятьма лотами, всі 15 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту уже на складах. Найближчим часом навушники будуть передані безпосередньо підрозділам.

Раніше у Міноборони заявили про спроби компаній зірвати закупівлі продуктів харчування для ЗСУ. Оборонне відомство вже звернулося до правоохоронців із заявою про вчинене кримінальне правопорушення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15018
Опубліковано: 04.01.24