Dark mode


A+ | Скинути | A-
ЗМІ: Нардепи їдуть за кордон з “інструкціями” МЗС
ЗМІ: Нардепи їдуть за кордон з “інструкціями” МЗС
Народні депутати повинні отримувати від Міністерства закордонних справ “тези” для офіційних заяв та коментарів.

Народні депутати з нового року для виїзду за кордон у відрядження повинні отримувати від Міністерства закордонних справ “тези” для офіційних заяв та коментарів. Про це повідомляє LIGA.net, посилаючись на розпорядження спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука від 29 грудня 2023 року, яке є у розпорядженні видання.

У документі йдеться, що заява нардепа про закордонне відрядження може не розглядатись, якщо під час попереднього виїзду депутат до початку відрядження не отримав “роз’яснення МЗС щодо зовнішньополітичного курсу України або погоджені МЗС тези офіційних заяв, коментарів народного депутата щодо реалізації державної політики у сфері зовнішніх зносин з питань, пов’язаних з темою відрядження за кордон”.

Причинами для відмови у розгляді заяви можуть бути й порушення строку перебування у попередньому відрядженні, самовільна зміна країни, перебування в інших країнах або неподання звіту після повернення.

У документі вказано перелік осіб, які мають погодити заяву депутата на виїзд: це голова комітету Ради, до якого входить нардеп, голова фракції, голова депутатської групи, голова відповідної делегації Ради, а також перший заступник або заступник спікера парламенту. Після цих погоджень заява направляється Стефанчуку.

Як відомо, 1 грудня прикордонники не випустили нардепа Петра Порошенка у відрядження до Польщі та США, бо його відрядження було скасовано.

Пізніше у СБУ заявили, що Порошенко планував зустріч з Орбаном і міг стати інструментом в руках російських спецслужб. А у партії Європейська солідарність назвали інформацію СБУ “неправдивою”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14723
Опубліковано: 04.01.24