Dark mode


A+ | Скинути | A-
Уряд підвищує фінансування медицини – Шмигаль
Уряд підвищує фінансування медицини – Шмигаль
На Програму медичних гарантій уряд додає 16 млрд грн. 1 млрд грн виділяється на облаштування укриттів та безпечних умов у лікарнях.

Цього року в Україні підвищується фінансування медицини. Видатки на охорону здоров’я в 2024 році складуть 239 млрд грн, що на 31 млрд більше, ніж минулого року. Про це повідомив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 5 січня.

“На Програму медичних гарантій додаємо 16 млрд грн. Запускаємо пілотний проєкт безкоштовного зубопротезування для ветеранів. 1 млрд грн виділяємо на облаштування укриттів та безпечних умов у лікарнях. Продовжуємо робити медицину більш доступною та якісною незалежно від того, де проживає людина. Зокрема, значну увагу будемо приділяти фінансуванню реабілітації, охороні материнства та дитинства, діагностиці та лікуванню раку. Програму Доступні ліки теж збільшуємо – до 5,2 млрд грн”, – розповів Шмигаль.

Також, за його словами, найближчим часом планується запустити електронний кабінет пацієнта, в якому українці зможуть самостійно змінювати персональні дані та керувати деклараціями з сімейними лікарями.

“І надалі будемо підвищувати ефективність медичних закупівель. Ми запровадили зміни, які передбачають, що медичні заклади купують ліки та медичні вироби через так званий електронний каталог. Це сприяло значній економії коштів, а також пришвидшило процедури закупівлі”, – зазначив глава уряду.

Шмигаль додав, що уряд у п’ятницю ухвалює постанову, яка передбачає розширення переліку ліків і медвиробів, які будуть купуватися через такий каталог.

Нагадаємо, за словами Шмигаля, цьогоріч видатки державного бюджету на освіту становитимуть понад 170 млрд грн,  порівняно з минулим роком вони зросли на більш ніж 20 млрд грн.

Нові медгарантії-2024: безпліддя лікуватимуть державним коштом

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15625
Опубліковано: 05.01.24