Dark mode


A+ | Скинути | A-
Західні компоненти у російській зброї: в ракетах Х-59 виявлено понад 40 іноземних деталей
Західні компоненти у російській зброї: в ракетах Х-59 виявлено понад 40 іноземних деталей
У російських авіаційних ракетах типу Х-59 виявлено 42 деталі та компоненти іноземного виробництва, повідомляє “NV” з посиланням на Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК).

За інформацією джерела, такі ракети останнім часом все частіше використовують російські окупанти в Україні. Представники відомства також додатково наголошують, що використання іноземних технологій та компонентів у виробництві зброї, яка використовується для окупації України, є неприпустимим.

Цікаво, що серед основних виробників компонентів для російської зброї – США та Швейцарія. За даними західних журналістів, значна частина цих компонентів потрапляє в Росію через Китай, а понад 60% імпортованих деталей – американського виробництва.

Крім того, варто відзначити, що попри потужні санкції, окупантам вдалося практично повністю відновити власну економіку.

Міжнародний валютний фонд теж значно підвищив свої прогнози щодо зростання ВВП Росії, очікуючи зростання на 1,5% цього року і на 1,3% у 2024 році. А представники російської влади і зовсім очікують зростання на 2,8% цього року.

Одним із ключових елементів обходу санкцій стало формування “сірого” флоту для роботи з російською нафтою, а також вирішення проблеми зі страхуванням.

За даними французької аналітичної компанії Kpler, близько 75% морських поставок енергоресурсів у серпні було здійснено без основного інструменту для дотримання ембарго – страхування суден західними компаніями.

Незважаючи на запроваджені санкції, експорт нафти і нафтопродуктів з Росії не зупинився. Навпаки, він отримав нову логістику та напрямки. ЄС, який запровадив санкції, також продовжує отримувати сировину з Росії через треті країни.

Сообщение Західні компоненти у російській зброї: в ракетах Х-59 виявлено понад 40 іноземних деталей появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20105
Опубліковано: 05.01.24