Dark mode


A+ | Скинути | A-
У ФРН політики тиснуть на Шольца через ракети Taurus – ЗМІ
У ФРН політики тиснуть на Шольца через ракети Taurus – ЗМІ
Від Шольца очікують передачу Україні Taurus

Різні політичні сили вважають, що питання передачі Києву далекобійних точних ракет давно назріло.

Всередині Німеччині посилюється тиск на канцлера Олафа Шольца щодо необхідності передачі Україні далекобійних високоточних крилатих ракет Taurus. Про це у суботу, 6 січня пише місцеве видання Rheinische Post із посиланням на коментарі політиків.

Зокрема голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерманн запевнила журналістів, що “всі європейські держави мають продовжувати підтримувати Україну зброєю”.

“Україні потрібно більше боєприпасів, більше запчастин до Leopard-2, але перш за все крилаті ракети Taurus”, – сказала вона.

Речниця з оборонної політики від Зелених у парламенті Німеччини Сара Нанні також сказала, що “поставка крилатих ракет Taurus давно назріла”.

Представник партії Християнсько-демократичний союз Родеріх Кізеветтер заявив, що недостатня кількість поставок зброї українській армії дозволить росіянам “посилити себе та свої логістичні шляхи”.

У виданні додали, що чим гучнішими будуть такі заклики від німецької влади, тим сильнішим ставатиме тиск на Шольца у питанні наданні Україні крилатих ракет Taurus.

Нагадаємо, цього тижня представник уряду Німеччини Штеффен Хебестрайт заявив, що Україні не варто плекати надії на швидкі поставки далекобійних ракет Taurus.

Як повідомлялося, німецька компанія MBDA Deutschland ще в на початку листопада минулого року заявила, що готова відновити виробництво далекобійних ракет Taurus якнайшвидше.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 23901
Опубліковано: 07.01.24