Dark mode


A+ | Скинути | A-
Як правильно пити текілу, аби не стало погано: основні правила
Як правильно пити текілу, аби не стало погано: основні правила
Текіла – доволі міцний напій, який потрібно правильно пити. В Мексиці її часто споживають з чипсами, хлібом і гострим соусом. Чудовим варіантом також буде м’ясна нарізка і страви з м’яса. Як правильно пити текілу та що потрібно знати перед вживанням напою – читайте в матеріалі.

Як правильно пити текілу та з чим вона поєднується найкраще

Такі міцні напої варто закушувати вашими улюбленими закусками. Наприклад, сиром, чипсами або м’ясом. Додавши гострий соус, наприклад, сальсу, можна тільки підкреслити смакові переваги текіли.

Також чудово пасуватимуть до текіли:

печериці;

оливки;

мідії;

буріто;

креветки.

Що потрібно знати перед тим, як вживати текілу: основні моменти

Необхідно знати кілька ключових моментів перед тим, як насолоджуватися текілою.

Наприклад, цей алкоголь може служити як аперитив чи дигестив. Для цього використовують спеціальні вузькі стаканчики або звичайні горілчані або малі келихи.

Серед популярних способів вживання текіли:

З сіллю, лимоном або лаймом. Для цього потрібно взяти трішки солі на долоні між вказівним і великим пальцями, і поставити кусочок лимона чи лайма на стаканчик, потім випити текілу і закусити цитрусовим.

З корицею та апельсином. Аналогічний метод, але з меленою корицею та апельсином, що збагачує смак алкоголю солодкавим відтінком.

З пивом. Змішайте 30 г текіли з 300 г світлого пива, щоб отримати напій зі швидким і цікавим ефектом.

З апельсиновим лікером і лимонним соком (Маргарита). Для отримання коктейлю змішайте текілу, лікер та лимонний сік у пропорціях 3:1:1 з кубиками льоду у келиху.

З солодкою газованою водою (Текіла-Бум). Змішайте текілу і газовану воду в рівних частках, потім накрийте келих і різко вдарте об стіл, щоб утворилася піна, і випийте залпом.

З безалкогольним овочевим напоєм Сангріта та соком лайма. Для цього використовують три окремі чарки (для Сангріти, текіли та соку лайма), які випивають по черзі.

Читайте також

З малиною, печивом чи шоколадом: як приготувати молочний коктейль вдома

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18588
Опубліковано: 08.01.24