Dark mode


A+ | Скинути | A-
З Ірану до Москви прибув новий вантажний літак, міг привезти "Шахеди", - Гуменюк
З Ірану до Москви прибув новий вантажний літак, міг привезти "Шахеди", - Гуменюк
З Тегерану до Москви прибув новий вантажний літак. Він міг привезти "Шахеди" або комплектуючі до них.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речницю Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Станом на вчора було зафіксовано прибуття нового вантажного борту з напрямку Тегерану на Москву. Це може свідчити про продовження поставок як готової продукції, так і запасних частин, з яких росіяни збирають ті баражуючі снаряди на власній території", - заявила Гуменюк.

Вона додала, що допомога РФ з боку Ірану триває, що це означає, що можуть бути виготовлені нові дрони для атак України.

"Підтримка з боку Ірану для країни-терористки триває, і це означає, що нові дрони можуть бути заготовлені для пуску. Майже щоночі ворог атакував територію України і використовує саме нічний час для таких атак. Крайні дві ночі були не такими насиченими, вірогідніше, через погодні умови, бо дрони бояться сильного холоду", - сказала речниця.

За її словами, станом на ранок 11 січня Росія завела ракетоносії у пункти базування, але на бойовому чергуванні у Чорному морі - три російські кораблі.

Гуменюк наголосила, що з моря вже тривалий час не було обстрілів. Це пояснюється вимушеною передислокацією росіянами ракетоносіїв з Криму до Новоросійська. Проте речниця попередила, що не виключаються точкові удари по Україні.

Допомога Ірану російській армії

Відомо, що Іран з перших місяці повномасштабного вторгнення підтримав російське вторгнення в Україну. Крім того, країна надала Росії військову допомогу. Зокрема, Тегеран надав Москві дрони-камікадзе, якими окупанти з осені 2022 року атакують Україну.

Також видання Sky News повідомило, що Іран розробив для РФ новий "вибуховий" дрон Shahed-107, який Москва може використовувати проти України. Видання також зазначає, що Іран близький до того, щоб надати країні-агресору ракети класу "земля-земля".

У Повітряних силах поки не підтверджують інформацію, що Іран передав РФ нові дрони та ракети, але зазначають, що нове озброєння, яке отримає Росія, може стати викликом для України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8916
Опубліковано: 11.01.24