Dark mode


A+ | Скинути | A-
Британія та США вдарять по хуситах цієї ночі – ЗМІ
Британія та США вдарять по хуситах цієї ночі – ЗМІ
Фото: ВМС Британії

Британія та США готують удар по хуситах

Великобританія та США найближчими годинами завдадуть ударів по військових об’єктах хуситів у Ємені. Також очікується виступ Байдена із цього приводу.

Прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак санкціонував нанесення авіаударів по позиціях хуситів у Ємені найближчим часом. Таким чином Британія приєднається до США у боротьбі з хуситами. Про це увечері у четвер, 11 січня, повідомляє газета The Times.

 

Зазначається, що Сунак обговорив удар по хуситах із президентом Єгипту Ас-Сісі, оскільки будь-яка атака з британської бази Акротірі на Кіпрі має перетнути повітряний простір Єгипту.

 

Раніше у четвер Сунак поінформував свій кабінет міністрів про неминучість військового удару по хуситах.

 

У відповідь лідер хуситів Абдель Малек аль-Хусі заявив про проведення мобілізації у більшості провінцій країни, які перебувають під контролем хуситів.

 

В іракському опорі заявили: “Якщо Ємен зазнає нападу, ми з усією силою завдамо удару по американським військовим базам, розкиданим по всій Західній Азії”.

 

Крім того, журналіст газети The Times Стівен Суінфорд написав у соцмережі Х, що після авіаударів США та Британії по хуситах у Ємені, які очікуються цієї ночі, американський президент Джо Байден виступить із заявою. Також із заявами виступатимуть і союзники США.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19580
Опубліковано: 12.01.24