Dark mode


A+ | Скинути | A-
Житомирський депутат організував схему зі сміттям – СБУ
Житомирський депутат організував схему зі сміттям – СБУ
Депутат пролобіював перемогу “свого” комерсанта у конкурсних торгах із закупівлі послуг з вивезення сміття та прибирання тротуарів Житомира.

Правоохоронці викрили депутата міської ради Житомира, який разом зі спільниками привласнив 1,5 млн гривень, виділених із бюджету на прибирання вулиць та вивезення сміття. Про це напередодні повідомило регіональне управління СБУ

“Організував схему чинний депутат міської ради – директор одного з комунальних підприємств міста. Він залучив до незаконної діяльності свого підлеглого – головного інженера КП (за сумісництвом діючого адвоката), а також знайомого підприємця”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що на початку 2022 року депутат пролобіював перемогу “свого” комерсанта у конкурсних торгах із закупівлі послуг з вивезення негабаритного і будівельного сміття та прибирання тротуарів Житомира. У лютому-квітні 2022-го підприємець переміг у ще одному тендері – з прибирання тротуарів та вулиць міста.

На підставі актів виконаних робіт, складених та завізованих учасниками оборудки, упродовж березня-вересня 2022 року з бюджету громади на рахунки підприємства надійшло майже 1,5 млн гривень. Ці гроші були переведені в готівку і привласнені фігурантами. До переліку підрядник вніс роботи, які неофіційно виконували робітники комунального підприємства за вказівкою директора – організатора схеми.

Депутату міськради, його підлеглому та керівнику фірми-підрядника повідомили про підозру за статтями про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення, підроблення документів, печаток, штампів та бланків (ч.ч.4, 5 ст.191, ч.2 ст.366, ч.ч.3, 4 ст.358 КК України).

Раніше в Укренерго викрили схему на 700 млн гривень. Електроенергію продали реальним учасникам ринку, а отримані кошти вивели на рахунки закордонної компанії, підконтрольної організатору схеми, зазначили в НАБУ.

Гроші за лайки: українців попередили про нову шахрайську схему

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 31010
Опубліковано: 13.01.24