Dark mode


A+ | Скинути | A-
Директор Центру досліджень енергетики Харченко оцінив стан енергосистеми України
Директор Центру досліджень енергетики Харченко оцінив стан енергосистеми України
Енергетична система України працює в напруженому режимі, що пов’язано з непростими погодними умовами, бойовими діями та технічними проблемами, повідомляє “Суспільне”.

Заяву про це зробив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, який закликав українців дбайливіше споживати електрику.

“Вдається поки що працювати без будь-яких примусових відключень електроенергії. Поки що всі споживачі заживлені, крім тих, в кого якісь аварійні проблеми через погодні умови, перш за все…”, – сказав Харченко.

Експерт пояснив, що в побуті не складно економити енергію. Наприклад, зробити температуру в морозильнику не мінус 16, а мінус 10-12 градусів. Електрочайники та кавомашини споживають велику кількість енергії. Немає сенсу кип’ятити цілий чайник із водою, якщо потрібна одна чашка. Можна закип’ятити менше води, тоді й витрата енергії буде нижчою.

Олександр також порадив користуватися пральною машинкою вночі, щоб знизити навантаження на енергосистему в денний час. Пральна машина споживає багато енергії, але вночі тариф на електрику для мешканців України у 2 рази нижчий.

Сообщение Директор Центру досліджень енергетики Харченко оцінив стан енергосистеми України появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13805
Опубліковано: 13.01.24