Dark mode


A+ | Скинути | A-
В Німеччині заморили голодом зіркового коня
В Німеччині заморили голодом зіркового коня
Фото: Bild

Кобила So Royal під час скачок

Кобила So Royal – суперзірка німецьких іподромів, зокрема, тварина була 14-разовою призеркою змагань.

У Німеччині королеву іподромів, заслуженого 14-разового призера змагань кобилу So Royal замучили голодом, повідомляє Bild.

Тварину випадково виявила на початку грудня німкеня Тіна Дамманн на покинутій стайні в Мекленбурзі, серед гусей та овець. Стан So Royal був жахливим: вона явно голодувала, виглядала змарнілою та змученою, згадує дівчина.

За словами Дамманн, вона намагалася врятувати коня, годувала So Royal з ложки, але остання вже не могла сприймати їжу. Через сім днів кобила померла.

“Її смерть – це скандал”, – заявила Дамманн.

 Bild

Bild зазначає, So Royal народилася у 2000 році й досить швидко набула популярності серед німецьких іподромів. Як скакун вона брала участь в 30 змаганнях, 14 разів займала призові місця і 6 разів завершувала перегони переможницею. На піку кар’єри кобила оцінювалася в понад 60 000 євро.

Крім спортивних досягнень, So Royal мала благородний родовід, тому її використовували для розведення породистих коней. Протягом життя So Royal дала сім лошат, але у 2020 році відмовила в потомстві скакуну на прізвисько “Шолом”. Між ними пройшла в’язка, але кобила не завагітніла. Після цього So Royal ще кілька разів перепродали. Зрештою Дамманн знайшла напівживого коня в брудній стайні, пише газета.

Нагадаємо, раніше мешканця округу Оконі у штаті Південна Кароліна Гаррі Чейза Кобла-молодшого заарештували за викрадення коня, якого він намагався сховати у спальні свого будинку.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 19913
Опубліковано: 13.01.24